top of page

    Singapura este declarată oficial cea mai mică rasă de pisică domestică din lume. De asemenea, Singapura este o rasă foarte rară; în lume există aproximativ 5000 de exemplare, din care 2000 se află în Statele Unite ale Americii, iar restul în Australia, Canada, câteva ţări din Europa, Rusia, Africa de Sud, America de Sud şi Japonia. 

  Oamenii sunt de obicei atraşi de aspectul de pisică salbatică al Singapurelor, majoritatea comparandu-le cu o puma in miniatură.

Pisicile din aceasta rasă sunt pline de viaţă, extrem de curioase, puse pe năzbâtii, inteligente, pisici iubitoare şi amuzante, care adoră compania oamenilor. Le place să stea în braţe şi pe umeri de câteori se poate, dar vor sta, de asemenea, cocoţate pe dulapuri, uşi, în zonele cele mai înalte pentru a observa totul de sus.

 Singapura este un animal de companie ideal pentru familiile numeroase, întelegându-se bine cu copiii şi fiind dornică de companie.     Dacă sunteţi plecaţi de acasă pentru perioade lungi de timp, este recomandat ca Singapura să aibă un companion felin.

   Iubesc căldura şi vor fi adesea găsite sub aşternuturile de pe pat,pe calorifer sau întinse la soare.

   Deşi are aspectul unei feline sălbatice, ca temperament, Singapura este o pisică extraordinar de prietenoasă, care iubeşte foarte mult oamenii şi care prezintă o compatibilitate ridicată cu copiii, cu alte pisici sau cu alte animale de companie. 

   Adoră să stea cât mai mult în preajma oamenilor, să se implice în toate activităţile acestora şi să fie mereu în centrul atenţiei.

    Cu toate acestea, este o pisică “discretă”, care nu deranjează şi care nu îţi invadează viaţa; în plus, chiar dacă sunt jucause şi foarte curioase, ele nu vor face stricăciuni în casă, fiind foarte potrivite pentru viaţa în apartament. 

   Singapurele se ataşează foarte mult de stapanii lor şi “socializează” extraordinar de uşor cu oamenii, mai uşor decât cu alte pisici sau animale de companie.

  Singapura este o rasă sănătoasă şi robustă; nefiind cunoscute probleme de sănătate inerente. Singapura are o durata medie de viată de 12 până la 15 ani, adesea chiar până la 18 ani. 

  În primul rând, înainte de a alege ca noul membru al familiei dumneavoastră să fie o pisică Singapura, trebuie să fiţi conştienţi de faptul că este o rasă foarte energică, mai ales în perioada “copilăriei”. În primul an din viaţă Singapura este un “uragan” de energie şi va continua să fie activă şi jucăuşă şi după ce devine adult. Vă va distra cu poznele ei, dar fără a exagera, căci, în acelaşi timp, se ataşează foarte mult de stăpânii ei, în braţele sau pe umerii cărora va petrece mare parte din timp.

  Pisicile din această rasă se îngrijesc foarte usor, mai ales datorită faptului că nu au probleme de sănătate specifice rasei. Nu le place frigul şi umezeala, fiind pisici potrivite pentru interior.Blana scurtă are avantajul că nu vă va umple casa de păr şi nici nu vă veţi confrunta cu eliminarea ghemelor de blană. Însă, cel mai important aspect în creşterea unei pisici Singapura constă în a-i acorda toată dragostea şi atenţia de care are nevoie şi fiţi convinşi că veţi avea alături un prieten care va şti să va umple viaţa cu energie, vitalitate, afecţiune şi multe, multe zâmbete.

Mirela Petcu - RO*MIREILLE

RO* MIREILLE

Crescator: Mirela & Stefan Petcu, Bucuresti, Romania

Email : ro_mirela@yahoo.com

http://singapura-cat.ro/

RO* BLUE BREEZE

Crescator: Gabriel Neagoe

Bucuresti, Romania

Email : gabriel_neagoe@yahoo.com

Mobil: 0723399637

bottom of page