top of page

   Sunt adeseori intrebata: "cum poti sa stai in casa cu atatea pisici?!" - si nu este intotdeauna o simpla intrebare, de multe ori, pe langa interogatie, se insinueaza si un ton incisiv, acuzator - de parca as atenta cumva la vreo regula a bunului-simt... Ei bine, da! Am acest "viciu" - cresc pisici!!! Altii practica jocuri de noroc, iubesc sa se certe cu vecinii din orice, au mania proceselor, sunt dependenti de computer sau de alte "chestii" - cu toate acestea, cei din jur tind sa le accepte cu mai mare indulgenta "hobby-urile"! In ciuda tuturor, raspunsul meu e simplu: Da, sunt "cat-addicted"! Chiar nu as putea sa imi imaginez viata fara pisici in preajma si, mai ales, fara Exotice. Asta, in ciuda faptului ca iubesc neconditionat toate pisicile - de la "maidanezele" dezinhibate la elegantele Persane si vorbaretele Orientale - toate pisicile au ceva special, cu care te atrag. Desi intrate intamplator in viata mea, Exoticele m-au cucerit definitiv, cu toate calitatile si defectele lor.

   Departe de a fi pisicile perfecte - si sa nu credeti pe nimeni care va spune asa ceva! - Exoticele s-au integrat in casa si familia noastra si ne-au schimbat cu totul viata, aducandu-ne numeroase bucurii dar si responsabilitati pe masura! Cu firea lor dulce si echilibrata, sunt companionii ideali: niciodata agresive, isi cer portia de tandrete cu discretie si delicatete, privindu-te in ochi. Considerate de multi pisici lenese, Exoticele, ca si surorile lor Persane, nu fac risipa de energie: deloc zgomotoase, prefera sa motaie pe vreun fotoliu decat sa dea ture nebunesti prin casa, rasturnand totul in calea lor! Este insa suficient sa le arunci un ghemotoc de hartie pentru a se transforma in adevarati vanatori, amintindu-si de instinctele ancestrale. Nu de putine ori poti avea surpriza de a le vedea aducandu-ti jucaria intr-un aport perfect, demn de cel mai bine dresat caine de vanatoare! Caracterul echilibrat si prietenos le face sa accepte cu interes si incredere orice nou-venit, fie el om, pisica sau chiar caine!

   Desi numita "Persana omului lenes", numai lenes nu poti fi avand o Exotica in casa! Toaletarea acestor pisici, desi simpla, necesita mult timp si atentie. Datorita conformatiei anatomice a capului, cu nasul extrem de scurt si ochii mari, exoftalmici, exoticele au intotdeauna scurgeri ocluare mai abundente decat alte pisici, necesitand o ingrijire speciala a zonei din jurul ochilor. In plus, blana extrem de deasa face ca perierea regulata a pisicii sa fie absolut obligatorie, la aceasta adaugandu-se si necesitatea de a lua masuri speciale de igiena a locuintei. Asa ca, daca va doriti o Exotica, trebuie sa stiti din start ca veti avea nevoie de un aspirator performant si de multa rabdare pentru a rezolva problema parului, mai ales in perioadele de naparlire! Ca sa nu mai vorbim de toaletarea unui exemplar de expozitie, pe care fiecare fir de par trebuie sa arate impecabil!

In ciuda tuturor eforturilor suplimentare pe care le presupune existenta unui animalut in casa noastra, stiu sigur ca toti cei care se bucura de prezenta prietenilor necuvantatori le accepta micile defecte - pentru ca nimeni nu este perfect si, oricum ar fi, satisfactiile pe care ni le ofera justifica pe deplin micile inconveniente pe care, involuntar, ni le provoaca!      Asa ca, cel putin in ceea ce ma priveste, sunt pe deplin "cat-addicted"! Si nici nu vreau sa ma vindec!!! 

Iulia Gingarasu - RO*Fluffy Joke 

RO* CAT MAN FELIX

Crescator: Hortensia Stanescu, Bucuresti, Romania

Email catmanfelixcattery@gmail.com

http://exotic-shorthair-si-persane-romania.webnode.ro/

RO*EXOPOLIS

Crescator: Mihaela Prichelmaer

Romania

Email: michaela692000@yahoo.com

Tel: 0740 101 606

RO* FLUFFY JOKE

Crescator: Iulia Gingarasu, Galati, Romania

Email : iulia_gingarasu@yahoo.com

RO*RED CAT CUASAR

Crescator: Violeta Artapila, Pitesti

Tel: +40 721 238 803

       +40 762 775 002

Email: poppsy81@yahoo.com

OF JUST MAGIC*RO

   

 Crescator: Klara Vunvulea

 Tg. Mures

Email: klaravunvulea@yahoo.com

Of Neverending Love*RO

   

 Crescator: Madalina Vasinca

 Bucuresti, Romania

Tel:  +40 723 276 572

Email: vasinca_madalina@yahoo.com

RO*URBAN INFERNO

Crescator: Irina si Victor Maier

Comana, Romania

Email: maier_irina@yahoo.ro

OF CHATS D'ELYSSE  

 Crescator: Alexandru-Stoicescu Catalina

 Bucuresti,Romania

Email:catalina.alexandru.stoicescu@gmail.com

RO*KSHAM CATTERY

   

 Crescator: Andreea Kraus

 Ilfov, Romania

Tel: +40 773 734 418

Email: krausandreea@gmail.com

image_edited.jpg

RO* Flavius'Cats Cattery

   

 Crescator: Flavius Bogdan Baguci

 Bucuresti, Romania

Tel: +40 729 644 976

Email: flaviusbogdan700@yahoo.com

IMG-20210413-WA0000_edited.jpg
bottom of page