NEVA MASQUERADA

 

NEVA MASQUERADA este considerată o rasă ideală pentru familii, ea fiind răbdătoare, afectuoasă, docilă și foarte prietenoasă,  făcând “casa buna cu copiii”. Este pisica unui singur stăpân. Nu tolereaza agresivitatea. Un aspect important ar fi că este o pisică HIPOALERGENICA, fiind potrivită pentru persoanele cu alergii la pisici.

Este o pisică de talie mijlocie, robustă, cu picioarele scurte. Ajunge să se dezvolte, din punct de vedere fizic, la maturitate, in jurul vârstei de 5 ani și poate cântării între 4-7kg.

NEVA MASQUERADA este o rasă derivată din Siberiana de pădure. 

NEVA au părul lung, fiind necesară pieptănarea acestora de 2-3 ori pe săptămână. Blana, la atingere este netedă și moale, densă și hidrofugă, fiind mai lungă in jurul gatului, înnobilând-o cu un guler generos. La fel are blana și in jurul lăbuțelor din spate, formând un șorțuleț.

Culoarea cea mai comuna de pisică NEVA este maro deschis sau bej. Cu toate acestea posibil sa aibă și culori cum ar fi negru, maro sau cenușiu. Aceste pisici sunt unice prin faptul ca sunt monocromatice la naștere fiind albe.

Un alt semn de recunoaștere al rasei ar fi culoarea ochilor care variază între albastru pal la azuriu.

Luciana Iordache, felisa ELF'S LAND

OF GALAXY&CLARK*RO

Crescator: Luana Pintilie 

Iasi

Email: avocatluanap@yahoo.com

logo sofisticat.png
  • Facebook Social Icon

© 2016 SofistiCAT. No animals were harmed in the making of this site.